Aanmelden

Nieuws

 

Verkorte cursus spelregels bij ASV

Veel leden van ASV doen mee aan de interne competitie en zo'n 100 van hen doen ook mee in de externe competitie. Gelukkig gaat dat vrijwel altijd in goede harmonie en hoeft de arbiter er maar zelden aan te pas te komen. Zeker bij de interne competitie worden discussiepunten soepeltjes opgelost. Nu is dat maar goed ook. Per slot gaat het om het plezier in schaken! Bij de externe competitie luistert het toch wat nauwer, dat men goed op de hoogte is van de regels. In verband hiermee organiseert ASV twee cursusavonden voor belangstellenden om, waar het de regels betreft, nog eens de puntjes op de i te zetten. Deze avonden worden gehouden op donderdag 31 januari en veertien dagen later, op donderdag 14 februari, beide keren van 18.45 tot 19.45 uur. Ze worden gehouden in het clublokaal van ASV, Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem.

De eerste avond wordt een flink aantal regels behandeld die bij schaken in competitieverband gelden. Het centrale thema is “onregelmatigheden” (waaronder onreglementaire zetten, rol teamleider en rol wedstrijdleider). De tweede avond zal het centrale thema zijn het claimen van remise. Als er tijd genoeg voor is, halen we desgewenst nog eens op:

- en-passant-slaan

- wanneer mag er wel/niet (meer) worden gerokeerd?

- wanneer remise?

Als je er niet voor 100% zeker van bent, dat je alles hiervan weet, geef je dan op! Het kost niks. Het zou fijn zijn, als je beide avonden komt, hoewel het ook mogelijk is één van beide avonden te komen. De lessen worden gegeven door de geroutineerde nationaal arbiter Désiré Fassaert. Aan de deelnemers zal voor beide cursusavonden vooraf een A4'tje worden toegezonden, zodat deze zich kunnen voorbereiden en vooral ook vragen kunnen verzamelen. Wat de opzet van de avonden betreft, zal Désiré beide keren een korte inleiding houden, waarna tijd zal worden besteed aan het beantwoorden van vragen naar aanleiding van het toegezonden cursusmateriaal, de inleiding of eigen ervaringen.

Geef je op door middel van een e-mailtje aan mij: keesvankeulen@planet.nl.

Zie ook: ASV

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!