Aanmelden

Nieuws

 

Verslag PJK voor FGH jeugd 2019

Op zaterdag 11 mei werd in het denksportcentrum van De Cirkel, De Open Hof in Ede, het PJK (Persoonlijk Jeugd Kampioenschap) voor de FGH jeugd gespeeld. Om 13.00 uur werden door 19 jeugdschakers de degens met elkaar gekruist, voor de strijd om de fel begeerde bekers en de beschikbare tickets voor het NK. De hele middag werden de toeschouwers getrakteerd op spannende partijen met soms heel verrassende uitslagen. Onder toeziend oog van scheidsrechter Tom Pronk (De Cirkel) verliep alles vlekkeloos en was er gelukkig geen wanklank te bespeuren.

Om 17.00 werden de prijzen uitgereikt door André van Kuijk (OSBO) en Ben Verduyn (coördinator van De Cirkel). Alle deelnemers ontvingen een mooie herinneringsmedaille.

Groep F (geboren in 2010)

Voor deze groep hadden 7 jeugdschakers zich aangemeld. Elke jeugdschaker speelde 6 partijen en was één ronde vrij. Winnaar werd Cecilia Pereira Garza (SMB Nijmegen) met een 100% score van 6 uit 6! Op een gedeelde tweede plaats eindigden Bram Feenstra en Yarik Shirokov (beide van De Cirkel uit Ede) met 4 uit 6. Op basis van onderling resultaat werd Bram tweede en Yarik derde.

Zowel Cecilia Pereira Garza als Bram Feenstra hebben zich hiermede geplaatst voor het NK Jeugd. Het ticket voor het NK meisjes gaat naar Fieke Adams (Schaakstad Apeldoorn).

Groep G (geboren in 2011)

In deze groep bonden tien schakers met elkaar de strijd aan. Winnaar werd Milton Talen Alarcon (MSV Meppel) met de fantastische score 6,5 uit 7. Op de tweede plaats eindigde Oscar Zecha (Caïssa Elburg) met de mooie score van 6 uit 7. Derde werd Job van Scherpenzeel (SMB Nijmegen) met 5 uit 7. Naar het NK Jeugd gaan Milton Talen Alarcon en Oscar Zecha, terwijl Rachel van Wijngaarden (De Cirkel Ede) als best scorende meisje naar het NK meisjes gaat.

Groep H (geboren in 2012)

Helaas maar twee deelnemers: Igo Steenman (SMB Nijmegen) en Rai van den Brink (VSV Veenendaal). Deze twee kanjers speelden vier partijen tegen elkaar. Raj van den Brink werd met een score van 3,5 uit 4 winnaar en verdiende daarmee een ticket voor het NK Jeugd. Omdat geen meisjes meededen, is er ook geen ticket voor het NK meisjes uitgedeeld.

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!