Aanmelden

Nieuws

 

Succesvol Geurts Conserven toernooi

Ook dit jaar was het Geurts Conserventoernooi weer een groot succes.
Wat 32 jaar geleden is begonnen als een plaatselijk gebeuren in Dodewaard, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een landelijk evenement.
Al spoedig bleek de Dodewaardse locatie het aantal deelnemers niet meer te kunnen behappen, zodat na een aantal jaren werd uitgeweken naar de Wanmolen in Zetten, hier wordt nu al meer dan 25 jaar het Geurts Conserventoernooi georganiseerd.

Ondanks de griepepidemie hadden we dit jaar 182 deelnemers uit geheel Nederland en zelfs van over de grenzen, één deelnemer uit Duitsland en één uit België, die beiden ook in de prijzen vielen.
Het toernooi wordt gespeeld in 6 groepen; A t/m F.
Elke speler wordt naar rato van zijn speelsterkte in één van deze groepen ingedeeld, zodat elke deelnemer qua speelsterkte een gelijkwaardige tegenstander heeft.
In groep A wordt gestreden om de toernooititel, die dit jaar is gewonnen door de heer Vogel, alsnog van harte gefeliciteerd!
Het leuke van dit toernooi is dat niemand met lege handen naar huis gaat.
Elke deelnemer krijgt na afloop een pakket met een drietal potjes jam mee naar huis.
Elke groep telt 6 winnaars, die ieder een groot pakket jam mee naar huis krijgen.
Alle uitslagen staan hier.

De leiding van het toernooi is in handen van twee arbiters, Huub Blom en René Kniest.
Dankzij hun inzet heeft het toernooi een succesvol verloop.
Huub Blom had vorig jaar reeds aan de organisatie van het toernooi laten weten dat hij om persoonlijke redenen als arbiter wilde stoppen.
Na afloop van dit toernooi hebben wij van Huub afscheid genomen, en hem met een kleine attentie bedankt voor de fijne samenwerking.

Dank zij de inzet van veel vrijwilligers is het toernooi elk jaar weer een succes.

Wij hopen dat nog vele 50plussers tot in lengte van jaren mogen genieten van een dagje schaken op het Geurts Conserventoernooi in Zetten.

Geurts Conserven Toernooi 2020
De prijswinnaars van groep A

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!