Aanmelden

Nieuws

 

NK Schaken voor Schoolteams online

Het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2020-2021 komt er weer aan. Helaas is er vanuit de OSBO geen coördinator hiervoor, ondanks herhaalde oproepen tot het invullen van deze vacature. Hierbij stuur ik onderstaande informatie van de KNSB door:

De inschrijving is geopend. Op vrijdagmiddag 6 november 2020 is het eerste kwalificatietoernooi. Er zijn in totaal drie kwalificatiemomenten waarop de middelbare scholieren zich met hun school met een viertal voor de teamfinale op donderdag 16 januari 2021 kunnen plaatsen.

De kwalificaties zijn op 6 november, 20 november en 4 december 2020.

Er wordt gespeeld in categorieën VO I (klassen 1 t/m 6), VO II (alleen spelers uit klassen 1 en 2) en VO III (max. 1 clubschaker, klassen 1 t/m 6). VO III is voor de scholen die nog niet zo ervaren zijn en vooral voor niet-clubschakers (max. 1 clubschaker per team).

De kwalificatiewedstrijden vinden online plaats op vrijdagmiddagen tussen 15.30 en 17.00 uur. Spelers kunnen zowel van uit huis als vanuit school deelnemen. Het platform waarop gespeeld wordt is Chess.com. Scholieren kunnen ook individueel, per twee of drie deelnemen aan de kwalificaties. Bedenk wel dat de beste vier resultaten in een categorie tellen voor een plek in de teamfinale.

Per kwalificatie plaatsen de twee hoogst geëindigde teams per categorie zich voor de teamfinale.

De teamfinale is normaliter op een speciale locatie. Zo waren we begin van dit jaar te gast in het Philips Stadion van PSV, in 2019 in de Grote Kerk van Alkmaar en een aantal jaren daarvoor in Wijk aan Zee bij het Tata Steel Chess Tournament.

Zoals het er nu uitziet zal de teamfinale ook online worden gespeeld. Vanwege de coronamaatregelen mogen we op dit moment geen fysieke wedstrijden organiseren. We zijn met Tata Steel Chess in overleg hoe we de online finale toch heel speciaal kunnen maken. In alle drie de finales is plaats voor 6 teams van 4 spelers.

Zie voor nadere informatie en aanmeldprocedure, aanmelden kan tot een dag voor een kwalificatie: www.schaken.nl/nk-schoolschaak/vo/kwalificaties/opzet-kwalificaties

Vorig jaar deden een record aantal deelnemers en scholen mee. We hopen bij deze speciale editie natuurlijk op nog veel meer deelnemers.

Met vriendelijke groet,

Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!