Aanmelden

Nieuws

 

Kwalificatietoernooi JCC D- en E- jeugd

“Eindelijk weer een echt toernooi”

Door Ton Huybregts ( SMB )

Op 19 september is in de Ark van Oost te Nijmegen het kwalificatie toernooi voor D- en E-jeugdspelers gehouden. Voor de meesten was dit het eerste live- toernooi in anderhalf jaar. En de honger naar “echt samen schaken " was duidelijk. In de speelzaal werd met veel inzet en enthousiasme gestreden. Maar ook in de overblijf ruimte werd volop geschaakt en door ouders en begeleiding verzucht: “Eindelijk kan het weer”

Begin september rolde de KNSB de plannen uit voor de landelijke Jeugd Club Competitie( JCC). De onderbonden werd verzocht in de maand september de kwalificatie te regelen. Er was dus haast geboden, te meer daar er al enkele individuele kampioenschappen in deze maand gepland waren. Net als vorig jaar heeft SMB, Nijmegen het op zich genomen om in samenspraak met de OSBO ( i.d. André van Kuijk) dit toernooi te organiseren. In een apart D en E toernooi streden in totaal 9 teams om 5 plaatsen voor de landelijke JCC.

Bij de E-tjes stak De Arnhemse Schaakacademie ( ASA ) er met kop en schouders bovenuit en werd ongeslagen kampioen. Ook SMB, tweede, en Pallas, derde, wisten zich te plaatsen.

Bij de D-spelers was het tot de laatste seconde spannend. De favorieten, SMB en ASA, speelden gelijk in hun onderlinge duel en moesten daardoor in de volgende speelrondes op jacht naar bordpunten. En pas nadat de laatste partij gespeeld was bleek SMB hiervan de meesten te hebben verzameld en werd kampioen.

Hopelijk is dit de voorloper van een toernooirijk schaakseizoen want de jeugd is er aan toe.

Uitslagen E: 1. ASA. 2. SMB. 3. Pallas. 4. Wageningen

Uitslagen D: 1. SMB. 2. ASA. 3. ASV 1. 4. Wageningen. 5. ASV 2.

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!