Aanmelden

OSBO-Cup - Informatie

 • De OSBO organiseert elk seizoen bekerwedstrijden om de OSBO Cup. De wedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem (het winnende team gaat over naar de volgende ronde, het verliezende team valt af). Alle teams die uitkomen in de OSBO-competitie mogen een team inschrijven voor de OSBO Cup De OSBO organiseert elk seizoen bekerwedstrijden om de OSBO Cup. De wedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem (het winnende team gaat over naar de volgende ronde, het verliezende team valt af). Alle teams die uitkomen in de OSBO-competitie mogen een team inschrijven voor de OSBO Cup.

  De organisatie van de OSBO Cup is in handen van Gert Jan van Vliet. Voor vragen en aanmeldingen kan er contact worden opgenomen via osbocup@osbo.nl. Teams kunnen zich tot 11 november aanmelden. De eerste speeldatum is in december 2017. De overige speeldata worden bekend gemaakt op www.osbo.nl. De halve finale en finale worden gespeeld op zaterdag 12 mei in Arnhem (tijdens het ASV Vierkampentoernooi).

 • Spelers

  Door elk team worden per ronde vier spelers opgesteld, die aan de volgende eisen moeten voldoen:Door elk team worden per ronde vier spelers opgesteld, die aan de volgende eisen moeten voldoen:

  • De spelers moeten op de speeldatum speelgerechtigd zijn voor het team in de OSBO-competitie.
  • Een speler mag voor de vereniging waar hij dubbellid is uitkomen, mits de vereniging waar hij hoofdlid is niet met teams waarvoor hij speelgerechtigd is aan de wedstrijden om de OSBO Cup deelneemt. Het dubbellid mag voor dat team uitkomen waarvoor het volgens de invallersbepaling uit artikel 16 lid 5 van het OSBO-competitiereglement in de OSBO-competitie speelgerechtigd zou zijn.
  • Per ronde mogen telkens andere spelers worden opgesteld.

 • Speeltempo

  Het speeltempo is gelijk aan het tempo dat ook in de reguliere OSBO-competitie geldt.

 • Prijzen

  Het team dat de OSBO Cup wint, ontvangt een DGT-klok, de wisselbeker en vier medailles. De verenigingen die op de 2e, 3e en 4e plaats eindigen, ontvangen een blijvende herinnering.

  Of de winnaar van de OSBO Cup heeft het recht om in het volgende seizoen mee te spelen in de bekercompetitie van de KNSB, is afhankelijk van de besluitvorming rond de gescheiden regionale en landelijke competitie.